Meringuerol met frambozen
08-06-2021

Ingredienten:
Voor de meringue:
- 4 eieren (we gebruiken alleen het eiwit)
- 225 gr suiker
- 10 ml vanille essence
- 10 ml wittewijn azijn
- 1 dessert lepel maizena
Voor de room:
- 350 ml slagroom
- 150 gr mascarpone
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1,5 eetlepel rozenwater
Vulling en versiering:
- 250 gram frambozen (of aardbeien)
- 2 eetlepels rozenblaadjes, als je die niet hebt voldoen aardbeien prima
- 1 eetlepel pistache noten, gepeld en gehakt
Van Ottolenghi, via Anneloes en met wat aanpassingen van Joris
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bekleed de slede met bakpapier: laat dat er 1 cm bovenuit steken.
- Klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf.
- Giet - al mixend - de suiker er bij tot stevig glanzend schuim.
- Vouw m.b.h. een lepel de essence, azijn en maïzena er door.
- Spreid dit mengsel in de braadslee uit;
- Strijk glad met spatel.
- Bak in 30 min. tot een er een korstje op zit maar het van binnen nog glad is. Laat afkoelen.
- Leg een nieuw stuk bakpapier op een andere bakplaat en kiep de meringue om.
- Trek met rukjes voorzichtig het papier van nu de bovenkant af.
- Doe de room, mascarpone het rozenwater en de poedersuiker in een kom.
- Sla stijf met de mixer.
- Bewaar 2 eetlepels, smeer de rest over wat nu de bovenkant is van de meringue.
- Laat een smalle rand vrij.
- Strooi de frambozen (en evt 3/4e van de blaadjes) er over.
- Rol de meringue vanaf de lange kant voorzichtig op; doe dit m.b.h. van het bakpapier.
- Leg de rol op de serveerschaal. (Zoals je ziet moeten we daar nog even aan werken)
- Maak van de rest van de room een slingerende streep op de rol.
- Zet minimaal 30 min. in de koelkast.
- Bestrooi met poedersuiker, rozenblaadjes of aardbeien en pistache nootjes