Meringuerol met frambozen

08-06-2021

Ingredienten:

Voor de meringue:

  • 4 eieren (we gebruiken alleen het eiwit)
  • 225 gr suiker
  • 10 ml vanille essence
  • 10 ml wittewijn azijn
  • 1 dessert lepel maizena

Voor de room:

  • 350 ml slagroom
  • 150 gr mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1,5 eetlepel rozenwater

Vulling en versiering:

  • 250 gram frambozen (of aardbeien)
  • 2 eetlepels rozenblaadjes, als je die niet hebt voldoen aardbeien prima
  • 1 eetlepel pistache noten, gepeld en gehakt

Van Ottolenghi, via Anneloes en met wat aanpassingen van Joris

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Bekleed de slede met bakpapier: laat dat er 1 cm bovenuit steken. 
  3. Klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf. 
  4. Giet - al mixend - de suiker er bij tot stevig glanzend schuim. 
  5. Vouw m.b.h. een lepel de essence, azijn en maïzena er door. 
  6. Spreid dit mengsel in de braadslee uit; 
  7. Strijk glad met spatel. 
  8. Bak in 30 min. tot een er een korstje op zit maar het van binnen nog glad is. Laat afkoelen. 
  9. Leg een nieuw stuk bakpapier op een andere bakplaat en kiep de meringue om. 
  10. Trek met rukjes voorzichtig het papier van nu de bovenkant af. 
  11. Doe de room, mascarpone het rozenwater en de poedersuiker in een kom. 
  12. Sla stijf met de mixer. 
  13. Bewaar 2 eetlepels, smeer de rest over wat nu de bovenkant is van de meringue. 
  14. Laat een smalle rand vrij. 
  15. Strooi de frambozen (en evt 3/4e van de blaadjes) er over. 
  16. Rol de meringue vanaf de lange kant voorzichtig op; doe dit m.b.h. van het bakpapier. 
  17. Leg de rol op de serveerschaal. (Zoals je ziet moeten we daar nog even aan werken) 
  18. Maak van de rest van de room een slingerende streep op de rol. 
  19. Zet minimaal 30 min. in de koelkast.
  20. Bestrooi met poedersuiker, rozenblaadjes of aardbeien en pistache nootjes 
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin