Melanzane alla Parmigiana

06-04-2021

Ingredienten:

  • 3 grote aubergines
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tsp gedroogde oregano
  • 1 x blik (400 gr) tros tomaten en 1 kilo verse tomaten
  • wijn azijn
  • 30 gr verse basilicum
  • 3 handenvol zelf geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 handenvol paneermeel
  • beetje verse oregano
  • 150 gr buffalo mozzarella

Vegetarisch, uit Jamie's kookboek

Bereiding:

  1. Breng een grote pan met water aan de kook, prik met een vork kort in de tomaten en doe ze 40 sec in de pan. Haal ze uit de pan met een slotted spoon en doe ze 30 sec in een bak met koud water. Haal dan het vel eraf, haal voorzichtig de pitjes eruit en snijd het vlees in stukjes.
  2. Schil de ui en snijd klein, schil de knoflook en snijd in kleine plakjes
  3. Verwarm de hapjespan met wat olijfolie, voeg de ui, knoflook en gedroogde oregano toe. Tot de ui zacht is en de knoflook licht verkleurd.
  4. Voeg de verse tomaten en het blik tomaten toe. Doorroeren en deksel erop en laat 15 minuten pruttelen.
  5. Verwarm de oven op grill stand of verhit de grilpan. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Grill de aubergines aan beide kanten tot ze licht verkoold zijn. (10 min in de oven, en in twee badges, dus kost totaal 40 min).
  6. Maak de saus op smaak met zeezout, zwarte peper en een kleine teug wijnazijn. Voeg de basilicum toe.
  7. Doe een soeplepel saus in eeen ovenschaal van ongeveer 15x25 cm. Bestrooi met parmezaanse kaas gevolgd door een enkele laag aubergines. Herhaal deze lagen totdat de ingredienten op zijn, eindigend met een beetje saus en een laag parmezaan. 
  8. Pluk de organo en snijd fijn. Roer dit door met een beetje olijfolie en paneermeel. Strooi dit mengsel over de bovenste laag Parmezaan. Schuur de mozzarella in stukjes en verdeel die over de bovenkant.
  9. Bak 30 min in de oven op 190 graden. 
  10. Wij eten het met stokbrood of foccacia.
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin